Stigakademin

Bli stigfinnare till välbefinnande med naturen

  Anmäl dig till kursen

Vill du hjälpa dig själv och andra att må bra i vänlig samverkan med naturen?

Välkommen till Stigakademin. Här hittar du massor av må bra-knep som är vänliga mot både plånbok och planet. Och får en möjlighet att utvecklas och växa tillsammans med andra.

Jag som grundat Stigakademin heter Bosse Rosén.

Jag älskar skog, stigar och samarbeten lika mycket som jag oroas över all stress och att vi förstör livet för oss själva och våra medvarelser. Ofta helt i onödan, eller genom girighet och kortsiktighet.

Samtidigt blir jag imponerad och inspirerad över att det finns så många goda och engagerade människor som insett att vi människor är en del av naturen och vill leva ett vänligare liv.

Jag hoppas och tror att den rörelsen kommer växa sig starkare, och något jag kan och vill bidra med är att hjälpa människor hitta tillbaka till lugn, fokus och välbefinnande med naturen. Kanske lyckas inspirera några till att ta ett steg i rätt riktning.

Jag har ägnat hela livet åt sjuk- och friskvård och otaliga gånger sett hur människor släpper ner axlarna och andas ut efter några minuter i skogen.

Men jag behöver din hjälp. Eller rättare sagt, världen behöver din hjälp. Vi behöver vara många för att vända dagens destruktiva utveckling. Och det bästa är att när du bestämmer dig för att hjälpa andra och naturen - ja, då hjälper du också dig själv.

Vill du också vara en del av en rörelse för en vänligare värld är du välkommen som medlem i Stigakademin. Du väljer själv pris och nivå på ditt engagemang.


I Stigakademin får du bland annat det här:

 • Övningsbank.
  Ett stort och växande förråd av övningar, tips och guider för att må bra och utvecklas i vänlig samverkan med naturen.
 • Nätverk & sammanhang.
  Välkommen att presentera dig på vår nätverkssida, delta i onlineföreläsningar eller resonera i diskussionsforum under varje övning.
 • Hjälp och råd.
  Du kan boka personliga coachmöten med mig. Eller sammankalla till en Trojka consulting och få tips av andra.

 • Digitala föreläsningar via Zoom.
  Du hittar hela Utemaningens utbud av föreläsningar och workshops inne i Stigakademin.

Dessutom får du:

 • Personligt uppstartsmöte via Zoom eller telefon så du snabbt kommer igång.
 • Tillgång till en WhatsApp-grupp där vi tipsar varandra om kurser, hemsidor och annat som har med natur och välbefinnande att göra.
 • 40% rabatt på kursen Friskvårdsguide online. Lär dig guida andra till välbefinnande med naturen. (värde 1 160 kr)
 • 40% rabatt på kursen Svart bälte i stubbsittning. Minska stressen på stubben. (Värde 760 kr).
 • Inspiration och en vänlig spark i baken via nyhetsbrevet Stigfinnarnytt med ojämna mellanrum så du häller din motivation uppe.


Du förbinder dig inte till någonting.

Stigakademin är en prenumerationstjänst utan bindningstid.

Du kan anmäla dig och sluta hur många gånger du vill. Och du väljer pris och engagemang själv.


Vem är du?

Stigakademin grundades för att vara en utvecklingsplattform för friskvårdsguider.

Men du behöver inte vara friskvårdsguide för att vara med. Däremot behöver du ha ett genuint intresse för välbefinnande och personlig utveckling i vänlig samverkan med naturen. Eftersom det är det Stigakademin handlar om."Stigakademin är helt rätt"

"För mig är Stigakademin helt rätt! En mötesplats där vi samtalar och provar olika övningar, inspirerar och hjälper varandra till välbefinnande.

Vi delar en tyst vandring och en glad uppmuntran. Jag lär mig nya saker. Det blir också 'en spark i baken' när jag glömmer bort att gå ut, för att må bra med och i naturen."

Christina Persson, Lund.

Din instruktör


Bosse Rosén - Utemanaren
Bosse Rosén - Utemanaren

Ända sedan jag var liten grabb har jag samlat på knep för att må bra. Och jag har haft turen att träffa på många riktigt bra lärare.

Här är några exempel:
 • I scouterna lärde jag mig hur bra man kan må i naturen om man bara håller sig varm, torr och mätt.
 • När jag körde ambulans i Stockholm upptäckte jag hur jag kunde minska belastningen på min egen kropp dramatiskt bara genom att tänka lite på tyngdpunkter och hävstänger.
 • Min utbildning till sjukgymnast (eller fysioterapeut som det heter nu) gav mig en grundläggande förståelse för vilken enorm betydelse rörelse har för att vi ska hålla oss friska.
 • Som naturhälsopedagog och naturguide har jag gång på gång upplevt hur enkelt det kan vara att minska stress och få återhämtning i naturen.
 • Under min utbildning till biogeovetare fick jag upp ögonen för hur mycket evolutionen betyder, och att vi människor hänger intimt ihop med alla andra levende varelser, inklusive andra människor.
Min slutsats av allt det här är att det är förbaskat kul och meningsfullt att leta efter knep och genvägar till välbefinnande.
Och att om vi jobbar med naturen i stället för mot går det mycket bättre.

Kursupplägg


  Avsikt - odla ditt stigfinnarsinne
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Verktyg för personlig uteveckling
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Mer natur på jobbet
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Vardagsgymmet
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Företagande, marknadsföring och sälj
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig

Vanliga frågor


Vad är Stigakademin?
Stigakademin är en mötesplats, övningbank och en pågående fortbildning för dig som vill må bra och utvecklas i vänlig samverkan med dig själv, andra och naturen. Här hittar du också tips för dig som guidar till välbefinnande i naturen.
Hur länge har jag tillgång till Stigakademin?
Stigakademin är en prenumerationstjänst som förnyas en månad i taget. Du har tillgång till materialet och till fortbildningar via Zoom så länge du prenumererar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Hur funkar betalningarna?
Stigakademin är en prenumerationstjänst utan bindningstid. Du debiteras varje månad tills du väljer att avsluta. Du kan gå med och lämna Stigakademin hur många gånger som helst.
Vem är Stigakademin tänkt för?
Stigakademin riktar sig till dig som förstått att vi behöver jobba med naturen i stället för mot om vi ska må bra. Och till dig som vill hjälpa till att verka för en värld där vi umgås vänligt med oss själva, andra och naturen. I Stigakademin finns it-människor, friskvårdsguider, mindfulnessinstruktörer, vårdpersonal och många andra. Gemensamt är en önskan om att må bra - och en vilja att aktivt göra något.

Om du vill vara med och skapa en värld som är vänligare mot både människor och natur hoppas jag du vill vara med i Stigakademin.

Vi behöver vara många som motverkar naturbristen.


Din investering: 190 kr/månad

Stigakademin kostar typ som ett Netflix-abonnemang. Men istället för att göra dig till en soffpotatis blir du peppad att ta tag i verkligt välbefinnande med naturen.

Gå med idag! Dumstressen finns alltid kvar om du ångrar dig.

Schyst pris-garanti

Jag lägger ner min själ (och många timmar) på att göra Stigakademin till en verklig källa till välbefinnande för dig och världen. Och jag tror att de flesta har råd med 190 kr/månad. Om du tillämpar bara ETT av tipsen kan du spara mångdubbelt mer på minskad stress och ökat välbefinnande.

Men jag vet också att den ekonomiska verkligheten är tuff för många. Och jag vill inte bidra till att någon som verkligen skulle behöva tipsen i Stigakademin inte har råd.

Så här kommer mitt löfte till dig. Om du tror att Stigakademin är rätt för dig, men inte priset - sätt ett eget pris. Jag är bara ett mail bort.


Bosse Rosén

Stigakademin

Sätt igång nu!