Stigmetoden. Vardagen ska vara en skogspromenad.

Mindre stress och mer välbefinnande på bara 15 minuter om dagen

Presentation av Stigmetoden

Bryt motorvägstänket. Ta stigen i stället!

Tillvaron idag är som en färd på en motorväg. Allt går fort, du är på helspänn och marginalerna är små. Minsta störning och du riskerar att krascha.

Dessutom är vi inomhus och sitter still. Det sliter.

Så kan vi inte ha det.


Det finns ett annat sätt.

Ett som är mer som en promenad på en skogsstig.

Som stärker ditt välbefinnande utan att slita på naturen. Som dessutom är gratis och kan tillämpas utan en massa utrustning.

Stigmetoden är mitt förslag.

Om du tänker som en vandrare blir du kanske inte supervältränad och det kommer inte att lösa alla dina problem.

Men väldigt mycket faller på plats nästan automagiskt.


Skönare vardag på bara 15 minuter om dagen

Stigmetoden är ett träningsprogram för välbefinnandet. Eller kanske man hellre ska kalla det inspirationsbank.

  • Grunden i kursen är en promenad på bara 15 minuter. Det är så kort och enkelt att du garanterat kan klämma in det även i en hektisk vardag. Men tillräckligt för att få bra effekt.
  • Promenaderna har olika teman, och är kryddade med effektiva knep och förhållningssätt som hjälper dig minska stress, öka rörlighet och hitta en riktning i en kaotisk vardag.


Vem är kursen tänkt för?

Jag tänker mig att du kanske är ungefär som jag:

  • Inte längre helt purung.
  • Kanske en smula bekväm.
  • Du vill skippa onödig vardagsstress.
  • Du gillar kluriga knep som ger stor effekt med liten insats.
  • Du vill gärna känna en mening med det du gör och känna att du ingår i ett sammanhang.
  • Du bryr dig inte om tävling och prestation, men värdesätter ditt välbefinnande högt.

Om någon eller några av de här punkterna stämmer på dig tycker jag du ska testa Stigmetoden.


Din instruktör


Bosse Rosén
Bosse Rosén

Jag tycker att alla ska ha 168 friskvårdstimmar i veckan.

Jag är sjukgymnast, naturhälsopedagog och instruktör i mindfulness.

Jag har genom åren samlat på mig en massa knep för att må bra med hjälp av naturen. Och dem försöker jag sprida på alla sätt jag kan. För jag är övertygad om att världen blir en bättre plats om du, jag och naturen mår bra.

Jag har guidat tusentals människor till välbefinnande i naturen, och har sett hur enkla metoder fått människor att släppa ner axlarna och andas ut.


Sagt om Stigmetoden:Stigmetoden är en väldigt fin kurs.

Genom olika övningar leds man inte bara i närmare kontakt med naturen, utan även med sig själv. Man får verktyg för att upptäcka naturen på nya sätt och även tid till att lära känna sig själv lite bättre.

Stigmetoden påminner dig om att det storslagna även finns i det lilla och vikten av att varva ner och vara i nuet. Stigmetoden har många bra övningar som "sköljer bort" vardagsstressen och lämnar dig lugn och mer tillfreds inombords. Jag kan varmt rekommendera denna e-kurs.

Anette Helenius

HälleforsnäsJag har varit sjuk under perioden och kommit halvvägs men är mycket nöjd med innehåll och dina råd.

Har valt kursen utifrån att behöva få påminnelser och tips kring att använda naturen som friskvård och det har fungerat väl.

Din positivism och den framtoning du har kring att ta ett steg i taget och uppmärksamma det lilla är väldigt hjälpsamt.

Agneta Lundberg

Sjuhärad


En helt underbar kurs som på ett lätt och avslappnat sätt varvar fakta och forskning med korta övningar att utföra i naturen.

Jag kan varmt rekommendera denna kurs - både till alla som tror att vi hör ihop med naturen men håller på att tappa taget, och till alla som är nyfikna på detta prat om hur bra vi mår i naturen men ännu inte riktigt förstått vad det handlar om.

Carin Olofsson

Carin Olofssons Övandringar & Livscoaching
Jag har prövat alla övningar på mig själv först, utvärderat dem och sedan använt dem i grupp och vidare för mig själv. Funkar mycket bra.

Carola Nordström

Sundsvall


Kursupplägg


  Välkommen!
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Rörelse - Du mår som du går
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Härvaro - gör det du gör när du gör det.
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Sammanhang - du hör ihop.
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig
  Vad tyckte du?
Tillgänglig i dagar
dagar efter att du anmält dig

Vanliga frågor


När börjar och slutar kursen?
Kursen startar direkt och slutar aldrig. Du gör den i din egen takt, och bestämmer själv när du startar och när du slutar. (Fast jag hoppas du aldrig slutar, eftersom innehållet är sånt du har nytta av hela livet.)
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Så länge du vill. När du köpt kursen har du obegränsad tillgång till kursen - från dator, padda eller smartphone.
Vad händer om jag inte gillar kursen?
Det kan förstås hända. Hör av dig inom 30 dagar så får du alla pengar tillbaka. Så du har inget att förlora på att starta kursen!
Vem är kursen tänkt för?
Kursen riktar sig till dig som vill ha enkla, jordnära redskap att minska stress och må bättre med naturen. Du som vill guida andra till välbefinnande med naturen kan också hitta mycket matnyttigt i kursen.
15 minuter om dagen - räcker det?
Det beror på. Forskning från Finland visar att 15 minuter i naturen ger effekt. Men vill du få b'ättre kondition behöver du enligt rekommendationen röra dig minst 30 minuter per dag och bli lite andfådd. Det viktigaste målet för den här kursen är att skapa en vana att vara ute. Då är det viktigare att gå ut varje dag än exakt hur länge du håller på. När du befäst vanan att vara ute kan du bygga på den hur mycket som helst.
Är kursen godkänd för friskvårdsbidrag?
Ja. Det är i alla fall min tolkning. Enligt Skatteverkets hemsida är "appar och webbtjänster med tränings- eller motionsprogram där aktiviteten inte sker i bostaden" godkända som personalförmån. Länk till Skatteverket (hämtat 2 december 2019): https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard.4.7459477810df5bccdd4800014540.html
Jag vill inte lämna ut mina kortuppgifter. Kan jag köpa kursen ändå?
Absolut! Om du skickar ett mail till [email protected] så kan du i stället få en faktura på anmälningsavgiften. (Gäller inte prenumeration). Du har fortfarande 30 dagars ångerrätt. Allt du behöver göra om du ångrar dig är att maila innan fakturan förfaller så river vi den.

"En helt underbar kurs som på ett lätt och avslappnat sätt varvar fakta och forskning med korta övningar att utföra i naturen.

Jag kan varmt rekommendera denna kurs - både till alla som tror att vi hör ihop med naturen men håller på att tappa taget, och till alla som är nyfikna på detta prat om hur bra vi mår i naturen men ännu inte riktigt förstått vad det handlar om."

Carin Olofsson

Carin Olofssons Övandringar & Livscoaching

Sätt igång nu!