Stigakademin

Hitta stigarna till välbefinnande

  Anmäl dig till kursen

Hjälp dig själv och andra att må bra i vänlig samverkan med naturen!

Välkommen till Stigakademin. Mötesplatsen för dig som hellre väljer stigen än motorvägen.

Här hittar du massor av må bra-knep som är vänliga mot både plånbok och planet. Och får en möjlighet att utvecklas och växa tillsammans med andra.


Jag som grundat Stigakademin heter Bosse Rosén.

Jag älskar skog, stigar och samarbeten lika mycket som jag oroas över all stress och att vi förstör livet för oss själva och våra medvarelser. Ofta helt i onödan, eller genom girighet och kortsiktighet.

Samtidigt blir jag imponerad och inspirerad över att det finns så många goda och engagerade människor som insett att vi människor är en del av naturen och vill leva ett vänligare liv.


Jag hoppas och tror att den rörelsen kommer växa sig starkare, och något jag kan och vill bidra med är att hjälpa människor hitta tillbaka till lugn, fokus och välbefinnande med naturen. Kanske lyckas inspirera några till att ta ett steg i rätt riktning.

Jag har ägnat hela livet åt sjuk- och friskvård och otaliga gånger sett hur människor släpper ner axlarna och andas ut efter några minuter i skogen.

Men jag behöver din hjälp. Eller rättare sagt, världen behöver din hjälp. Vi behöver vara många för att vända dagens destruktiva utveckling. Och det bästa är att när du bestämmer dig för att hjälpa andra och naturen - ja, då hjälper du också dig själv.


Vill du också vara en del av en rörelse för en vänligare värld i harmoni med naturen är du välkommen som medlem i Stigakademin.


I Stigakademin får du bland annat det här:

 • Övningsbank.
  Ett stort och växande förråd av övningar, tips och guider för att må bra och utvecklas i vänlig samverkan med naturen.

 • Nätverk & sammanhang.
  Träffa likasinnade på virtuella lägereldar, hitta samarbetspartners och få ny inspiration.
  Välkommen att presentera dig på vår nätverkssida, delta i onlineföreläsningar eller resonera i diskussionsforum under varje övning.
 • Digitala föreläsningar via Zoom
  Du hittar hela Utemaningens utbud av föreläsningar och workshops inne i Stigakademin. Många är gratis eller med reducerat pris för dig som är med i Stigakademin.


Dessutom får du:

 • Personligt uppstartsmöte via Zoom eller telefon så du snabbt kommer igång.
 • Tillgång till en WhatsApp-grupp där vi tipsar varandra om kurser, hemsidor och annat som har med natur och välbefinnande att göra.
 • Inspiration och en vänlig spark i baken via nyhetsbrevet Stigfinnarnytt med ojämna mellanrum så du häller din motivation uppe.


Du förbinder dig inte till någonting.

Stigakademin har ingen bindningstid.

Du kan anmäla dig och sluta hur många gånger du vill.


Är du en stigfinnare?

Stigakademin är för dig som har ett genuint intresse för välbefinnande och personlig utveckling i vänlig samverkan med dig själv, andra och naturen.

Stämmer det på dig? Häng med!

Du kan gå ur i morgon om du ångrar dig."Stigakademin är helt rätt"

"För mig är Stigakademin helt rätt! En mötesplats där vi samtalar och provar olika övningar, inspirerar och hjälper varandra till välbefinnande.

Vi delar en tyst vandring och en glad uppmuntran. Jag lär mig nya saker. Det blir också 'en spark i baken' när jag glömmer bort att gå ut, för att må bra med och i naturen."

Christina Persson, Lund.

Din instruktör


Bosse Rosén - Utemanaren
Bosse Rosén - Utemanaren

Ända sedan jag var liten grabb har jag samlat på knep för att må bra. Och jag har haft turen att träffa på många riktigt bra lärare.

Här är några exempel:
 • I scouterna lärde jag mig hur bra man kan må i naturen om man bara håller sig varm, torr och mätt.
 • När jag körde ambulans i Stockholm upptäckte jag hur jag kunde minska belastningen på min egen kropp dramatiskt bara genom att tänka lite på tyngdpunkter och hävstänger.
 • Min utbildning till sjukgymnast (eller fysioterapeut som det heter nu) gav mig en grundläggande förståelse för vilken enorm betydelse rörelse har för att vi ska hålla oss friska.
 • Som naturhälsopedagog och naturguide har jag gång på gång upplevt hur enkelt det kan vara att minska stress och få återhämtning i naturen.
 • Under min utbildning till biogeovetare fick jag upp ögonen för hur mycket evolutionen betyder, och att vi människor hänger intimt ihop med alla andra levende varelser, inklusive andra människor.
Min slutsats av allt det här är att det är förbaskat kul och meningsfullt att leta efter knep och genvägar till välbefinnande.
Och att om vi jobbar med naturen i stället för mot går det mycket bättre.

Kursupplägg


  Mötesplatser
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Verktyg för personlig uteveckling
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Mer natur på jobbet
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Vardagsgymmet
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig
  Företagande, marknadsföring och sälj
Tillgänglig om dagar
dagar efter att du anmält dig

Vanliga frågor


Vad är Stigakademin?
Stigakademin är en mötesplats, övningbank och en pågående fortbildning för dig som vill må bra och utvecklas i vänlig samverkan med dig själv, andra och naturen. Här hittar du också tips för dig som guidar till välbefinnande i naturen.
Hur länge har jag tillgång till Stigakademin?
Stigakademin är en prenumerationstjänst som förnyas en månad i taget. Du har tillgång till materialet länge du är med. Du kan när som helst gå ur Stigakademin.
Hur funkar betalningarna?
Väljer du att stödja kommer du debiteras varje månad tills du väljer att avsluta. Du kan gå med och lämna Stigakademin hur många gånger som helst.
Vem är Stigakademin tänkt för?
Stigakademin riktar sig till dig som förstått att vi behöver jobba med naturen i stället för mot om vi ska må bra. Och till dig som vill hjälpa till att verka för en värld där vi umgås vänligt med oss själva, andra och naturen. I Stigakademin finns it-människor, friskvårdsguider, mindfulnessinstruktörer, vårdpersonal och många andra. Gemensamt är en önskan om att må bra - och en vilja att aktivt göra något.

Gå med nu!

Har du läst ända hit är du med största sannolikhet en stigfinnare.

Vi ses inne i akademin!Bosse Rosén

Grundare

Sätt igång nu!